Az ünnep alkalmából pacal lakomákat rendeztem.
Első nap: firenzei pacal.
Másnap: göngyölt pacal.
A tavasz első kucsmagombája (cseh) még épp csak kidugta a fejét az avar alól.
Az eredmény 60 szem apróka gomba önmagában egy embernek sem elég, de van megoldás.
Kis hagymán, olajon, fűszerekkel, pirospaprikával zsírjára pároltam a gombát.
A 4 tenyérnyi tisztított, előfőzött pacalt kis fehérborssal meghintettem. Majd a gombaragut ráhelyezve felgöngyöltem, alul fogpiszkálóval megtűztem. Kizsírozott tűzálló edénybe helyeztem, majd ráöntöttem 1 pohár tejfelbe belekevert apróra vágott snidlinget. A tetejét reszelt sajttal meghintettem. A forró sütőben fél óráig sütöttem.
A zsenge kucsmagomba íze valamint a fűszerek nem emlékeztettek ugyan a megszokott pacal pörkűtre, de íz harmóniába kerültek egymással.
Ínyencek nagyon tudom ajánlani.
Első nap: firenzei pacal.
Másnap: göngyölt pacal.
A tavasz első kucsmagombája (cseh) még épp csak kidugta a fejét az avar alól.
Az eredmény 60 szem apróka gomba önmagában egy embernek sem elég, de van megoldás.
Kis hagymán, olajon, fűszerekkel, pirospaprikával zsírjára pároltam a gombát.
A 4 tenyérnyi tisztított, előfőzött pacalt kis fehérborssal meghintettem. Majd a gombaragut ráhelyezve felgöngyöltem, alul fogpiszkálóval megtűztem. Kizsírozott tűzálló edénybe helyeztem, majd ráöntöttem 1 pohár tejfelbe belekevert apróra vágott snidlinget. A tetejét reszelt sajttal meghintettem. A forró sütőben fél óráig sütöttem.
A zsenge kucsmagomba íze valamint a fűszerek nem emlékeztettek ugyan a megszokott pacal pörkűtre, de íz harmóniába kerültek egymással.
Ínyencek nagyon tudom ajánlani.
3 megjegyzés:
Harmóniába kerülni egymással nagyon jó dolog...:)
A pacal meg a cseh kucsma különösen alkalmas ennek demonstrálására. Ízben-állagban is hasonlók.
60 szem apró gombácska nem elég egy embernek? Ez aztán kapacitás!:))
Ez is szimpatikus recept különben. Kipróbálásra való mindenképpen, már csak kéne találni hozzá egy kis kucsmát is.
Csak egy apró észrevétel: a metélőhagymát vétek fővő ételbe tenni, elveszti zsenge ízét/aromáját. Mindig a kész ételre kéne szórni, és metélni is csak az utolsó pillanatban, szórás előtt célszerű. Persze néha én is vétek az ajánlás ellen :)
Megjegyzés küldése