szombat, március 15, 2008

Gombás hústekercs



A medvehagymás kirándulásra készítettem körbekínálósra ezt a finom gombával töltött hústekercset.

Csak akkor és csak Nektek:-)

75 dkg sertéshúst, 1 fej hagymát, néhány cikk fokhagymát és 5 dkg füstölt szalonnát ledarálsz, jól összedolgozod (1 tojással), sóval borssal. (ízlésed szerinti fűszerekkel) Más ízeket kapsz, ha a hagymát megdinszteled.
Legalább fél óra pihentetés után fólián téglalapot formázol belőle.
30 dkg szeletelt gombát hagymán, fűszerezve zsírjára sütsz és az egyik húsmasszán elteríted. A fólia segítségével szorosan feltekered, mint a bejglit, a széleket összedolgozod és forró sütőben szép pirosra sütöd. A látvány kedvéért a gombára tehetsz színes paprikacsíkokat.

Kirándulásra és ünnepi alkalmakra egyaránt használható.
Ha megnyerte tetszéseteket, a receptet használjátok egészséggel.
(A gombatöltelék nyári és királyvargánya volt.)

2 megjegyzés:

ttamas írta...

Szép is, finom is volt. Mégegyszer köszi. :)

riffentyu írta...

Köszönöm!!! De jól néz ki:))